Bugun...



Kripto Para Alıp Satmak için Bitcoin mi yoksa Ethereum mu?

Kripto para yatırımı düşünüldüğünde, genellikle Bitcoin veya Ethereum gibi ilk akla gelen varlıklar olur

facebook-paylas
Güncelleme: 25-07-2023 21:24:14 Tarih: 25-07-2023 14:40

Kripto Para Alıp Satmak için Bitcoin mi yoksa Ethereum mu?

Kripto para yatırımı düşünüldüğünde, genellikle Bitcoin veya Ethereum gibi ilk akla gelen varlıklar olur. Bunlar en popüler kripto paralar arasında yer alır ve en yüksek piyasa değerine ve işlem hacmine sahiptir. Peki, bugün bu paraları satın almanın neden değerli olduğunu düşünmeliyiz? Kripto para ticareti alanında piyasa değerinin oynadığı rol nedir?

Bitcoin ve Ethereum büyük piyasa değerine sahip varlıklardır. BTC'nin piyasa değeri 330 milyar doları aşarken, ETH'nin piyasa değeri 155 milyar doların üzerindedir. Peki, piyasa değeri nedir? Aslında, bu, varlığın kripto piyasasındaki hakimiyetinin bir göstergesidir. Kripto para için güvenilir site bulduktan sonra alacağınız kripto paraları seçerken dikkat etmeniz gereken önemli göstergelerden biridir.

Bitcoin Nedir?

Piyasada ilk ortaya çıkan kripto para Bitcoin, kripto endüstrisinin gelişimine başlangıç noktasını koymuştur. Bitcoin ve diğer kripto paralar arasında piyasa trendlerini BTC belirler. Muhtemelen fark etmişsinizdir ki BTC fiyatı düştüğünde, tüm piyasa da düşer. Uzun vadeli olarak BTC'ye yatırım yapmak iyi bir fikirdir, çünkü bu en istikrarlı büyüyen varlıktır ve düşüş trendini atlayarak bir sonraki boğa trendinde patlama yaşayacaktır. Bu nedenle, şu anda BTC satın almak mantıklıdır.

Ethereum Nedir?

"Ethereum", insanların ETH'yi "Crypto Silver" olarak adlandırdığı bir kripto para birimidir. Ethereum, geliştiricilerin akıllı sözleşmeler ve merkezi olmayan uygulamalar oluşturmak ve dağıtmak için bir ağ olarak geliştirildi. Zaman içinde, Ethereum blok zinciri üzerindeki ürünlerin sayısı arttıkça da ağ yavaşlamaya ve daha yüksek ücretler talep etmeye başladı.

Ancak son zamanlarda, ağ Proof-of-Stake (PoS) fikir birliği mekanizmasına geçti, bu da ETH'nin madencilik yapılmadan elde edilebileceği anlamına gelir. Coin'ler an itibarıyla staking yoluyla elde ediliyor, bu da sahipliğin kanıtı anlamına gelir. ETH sahipleri coin'lerini ağda kilitler ve karşılığında ek ETH kazanır. Proof-of-Stake protokolü bazı farklılıklar getirmiştir:

  • Daha ucuz işlemler
  • Daha yüksek işlem kapasitesi
  • Çevre dostu
  • Staking imkânı

Bundan dolayı, Ethereum'un değeri de bir sonraki boğa eğiliminde yükselme olasılığı çok yüksektir, çünkü bu ağın uygulama alanı kesinlikle genişleyecektir. 12 Aralık 2022 itibarıyla ETH fiyatı 1.267 dolar olarak belirlenmiştir.

Bu varlıkların her ikisine de yatırım yapmaya değer. Bunları WhiteBITkripto para borsası aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz. WhiteBIT, çeşitli ticaret araçları, güvenli bir cüzdan, kullanımı kolay bir arayüz ve fiat-kripto işlem çiftleri gibi seçeneklere sahip güvenilir bir kripto para borsa.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER TEKNOLOJİ Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Sizin İçin Yenileniyoruz. Sitemizi Nasıl Buldunuz


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI