Bugun...


Selin Esen Güneş

facebook-paylas
Allah İle Aldatanlardan muhafaza buyursun!
Tarih: 19-02-2024 17:47:00 Güncelleme: 19-02-2024 17:47:00


Kuruluşundan beri 7 yıldır gece gündüz demeden İYİ Partiy'e hizmet eden, Yıllarca İl ve İlçe yönetim kurulu görevlerinde bulunan, adeta küllerinden bir parti ortaya çıkaran İYİ Parti teşkilatları çok emek verdiler, büyük projelere imza attılar.

Aydında  2019 seçimlerinde 56 Meclis üyesi 2 Belediye Başkanlığı kazandırdılar, birçok ilkleri yaptılar. İYİ Parti Aydın İl ve İlçe  teşkilatları Türkiye genelinde en güçlü ve dinamik teşkilatlar haline getirdiler.

Aydın İyi Parti olarak 10 bin üye hedefine ulaşmasına ramak kaldı. Hedef 2024 yılında Aydın başta Büyük Şehir  ve İlçe belediyelerinde  İYİ Parti belediyeceği ile tanıştırmaktı.

Çıkıp seçimde 6 milyon harçadığını iddia edenler ver, Basit değil bu işe giren masraf edecektir. Sorun şu, Bu masrafın kaynağı da kayıtlı olmalıdır. Ev mi satacak , araba mı satacak , yoksa daha önceden bankada ki birikimini mi kullanacak , muhakkak bunlar kayıtlıdır yoksa ben yıllarca paramı Türk lirası olarak tutuyorum demez her halde. Ben harçadım demekle olmuyor…

Partide önemli görevlerde bulunmuş bir İYİ Partiliden Mail aldım. Yayınlamakta bahis görmedim. Kamuoyunun da bilmesi  düşüncesi olarak yayınlıyorum…

 İlk hata ;

1.2018 genel seçimlerinde Aydın’lı olup Aydın’ın sokaklarını dahi bilmeyen 2 adayın kontenjan olarak ilk 2 sıraya konması ve Aydın için ter dökenlerin yok sayılması sayesinde Ankara’ya 2 vekil göndermek varken 1 vekile razı olunması ,

2. ikinci hata İl ve İlçe yönetimlerin aylarca atamalı adeta Kayyumlarca  yönetilmesi

3. İlk hatadan ders alınmayıp Aynı hatanın 2023 seçimlerinde de yapılarak 1’ nci sıraya Sivas nüfusuna kayıtlı olup sadece Bayramdan bayrama Aydın’a gelen Atamalı vekil göndermesi ve yine Aydın’ın emeklerinin hiçe sayılması

4. Milletvekili tarafından Belediye Başkanlığı aday adayı olmak için istifa eden İl Başkanının yerine Tüzük gereği seçim yaptırmayıp görevden alarak yerine sözünün geçeceği ne derse yapacağı birini İl Başkanı olarak atama yaptırması. ( Bunlar aylar önceden kurgulanmış ve planlı olarak hayata geçildiği görüntüsü vermektedir. )

5. Tüzük gereği Atanan İl Başkanı göreve gelir gelmez yönetimi oluşturup 45 günde İl Başkanlığını olağanüstü kongreye götürmesi gerekirken 46 günde yönetimi oluşturarak yapılan atamanın boşa çıkmasına sebep vermiş ve atama geçersiz yaptıkları işte kanunsuz sayılmaktadır. ( Anayasa, Kanun , Tüzük ve yönetmeliklere göre )

6. Oluşturulan yönetimde yaklaşık 15 kişinin üyelik işlemlerinde usulsüz yapıldığı ortada olmayan yönetim tarafından oylanarak üyeliğe kabul edilmesi başlı başına bir usulsüzlüktür ve Milletvekili bunları bildiği halde ses çıkarmamasının sebebini kendisinin açıklaması daha doğru olacaktır.

7. Aday adaylarının tespiti konusunda Partilerin tüzükleri ve Siyasi Partiler kanunu açık açık yazmasına rağmen ortada açıklanan bir yönetim yok iken Atamalı İl Başkanı Ki ; yönetimi oluşturulup Genel merkezden onay alınmadan önce nasıl oluyorda,  Belediye Başkan adaylarını açıklayabiliyor. Bu Konuda kanunda ve tüzükte açık mı var eğer açık varsa Milletvekili bunu meclis kürsüsünden dile getirip neden kanun teklifinde bulunmadı. Bu olay Cinayet işleyip takım elbise ve Kravat ile mahkemeye gelip iyi hal indirimi almak gibi bir şey..

8. Üçüncü yol Özü Başımıza seçime gireceğiz denilerek teşkilatlara bir canlılık geldi İl ve İlçelerden Belediye Başkanı aday adayı olarak açıklama yapan arkadaşlarımız olmasına rağmen bunların hiçbir fikri alınmadan kazanacak aday diyerek diğer partilerden aday adayı olup tercih edilmeyimce, bu siyaset simsarlarını  kazanacak aday olarak önümüze sürmeleri ne kadar doğru.

Biz bunu yaparak Partimize gönül vermiş gençlerimize ne kadar güvendiğimizi göstermiş olmuyor muyuz.  Kendi içimizden aday adayı olanların aday adayı yapılması sadece müracaattaki 3 kuruş para için miydi. ?

Daha sonra duyduk  ki sen çekil 1’ nci sıra Meclis üyesi ol , Belediyede Başkan yardımcılığı bir dönem sonrada adayımız ol sözlerinin verildiği teşkilatın dilinde.

Peki Kendi Partili adaylarımız hiçe sayılarak Kendi partileri tarafından aday göstermeyenlerle ne karşılığında anlaşıldı. Şair İsmet Özel’in güzel bir sözü var  ''İkna edilmişlerle yola çıkılmaz. Yola, inanmışlarla çıkılır.'' İşte bu yüzden yolu güzel olanın, bileğinde diken izi olur çünkü muhakkak, hakikate giden yolda meşakkatsiz bir varış yoktur.” Bu söze istinaden bu arkadaşların bileklerine baktınız mı ? diken izi var mı? İyi Parti’ye ne zaman üye oldular ?

9. Meclis üyelerini listelerini de 3 kişinin belirleyeceğini duydum. ( Bu üç kişi Turist Ömer lakabı takılan Milletvekili Aydın’ı tanımaz kontenjandan gelip 1’ nci sıradan seçilmiştir, tanınsa da tanınmasa da Milletvekilliği garanti çünkü seçmen kişiye değil partiye veriyor , 2’ncisi İl Başkanı Partinin sadece kuruluşunda emekleri var bu emeğin karşılığını da Milletvekili aday adaylığı, Meclis üyeliği , Milletvekili adaylığı , İl Başkan adaylığı olarak almış. Peki Meclis üyesi olarak seçildikten sonra Parti binasına kaç defa uğramış ve Meclis üyesi olarak Belediyede kaç önerge sunmuş, kaç proje hazırlayıp hayata geçirmiştir bunu sormak gerekir, ama tek yaptığı 3 yıldır mevcut yönetimi görevden aldırıp atamalı olarak gelmek ve en sonunda başardı.  3 ‘ncü Mevcut belediye Başkanı ve Belediye başkan adayı Partiye ne zaman üye oldu ve İyi Partiye şimdiye kadar ne katkısı oldu. İttifak belediye başkanı iken de ne katkısı oldu. ) Şimdi bu 3 kişi mi karar verecek ?  Bu durumda yıllarca İyi Partiye emek veren teşkilattaki tüm arkadaşlarımın haklarını kim savunacak. Aydını ve üyeleri tanımayan 8 ayda 5 defa düğün açılış ve cemiyetlere katılan Vekil mi , Seçimden seçime İl Binasına uğrayan İl Başkanı mı  yoksa 20 gün önce Partiye üye olarak katılan Belediye Başkan adayımı. Bu durumda Partiye gönül verenleri mi ? yoksa Partimize 1 ay önce üye olanlar mı tercih edilecekler .  Partiye gönül verenler dolgu malzemesi olarak mı ? kullanılacak.  Merhum Muhsin Yazıcıoğlu Başkanımın güzel bir sözü var "Rahatım bozulmasın diye hangi doğrudan vazgeçtiyseniz, o fiyata satıldınız demektir." Hangi doğrulardan ne için vazgeçtiniz? Yarın bunun hesabını veremez altında ezilirsiniz. Temayül bellidir yok şu benim lafımı dinlemez, bu olmaz, yok efendim bu benim adamım en azından meclise girsin yarın mecliste olan biteni bana anlatır içerden laf alırım, yok efendim bu mecliste olursa rahat edemem onun yerine bu olsun diye hareket ederseniz işte o zaman baştan seçimi kaybedersiniz. Seçimlerinizde Liyakate ve hakkaniyete dikkat edecek ve teşkilatçı olacaksınız. Adamın adamı olmayacaksınız Olamıyor ve seçtiğiniz adaylara da söz geçiremiyorsanız o görevde de durmayacaksınız.

10. 14 Mart 2024 gününe kadar aday tespit edilemeyen ilçeler nasıl oldu da 2 saat içerisinde adaylar tespit edildi, Genel Başkanımıza söz verdik tamamlamamız lazım diyerek bu tespit edilen adaylara ne sözler verildi. Bu adaylar Parti üyesi mi? Veya Üye oldular. Ne sözler verildiğini duyuyoruz ama sizin amacınız sanırım kazanmak değil size yakın olanları Meclise göndererek haber almak bunun içinde yapılan meclis üyeliği sıralamasında bunları göreceğiz. Bunun hesabı sandığa yansıyacağı kesindir ve daha sonra bunun hesabını da üyelere İl Başkanı ile Milletvekili vermek zorunda kalacaklardır.

Bu gelişmeler sonucunda verilen emekleri umursamayan, teşkilatlarımızın fikrini dikkate almadan , hiçbir şey sorulmadan kendi menfaatleri doğrultusunda aday belirleyen ve meclis üyeliği sıralamasını yapan kişilere haklarımı helal etmiyorum.

Buradan duyuruyorum transfer adaylarla yola çıkanlar, Efeler Belediye Meclis Üyeliğinde birinci sırayı partiye yıllarını vermiş Partiye emek vermiş bir partiliye vermeyin görün bakalım neler olacak.

 

 

Fıkra bu ya! Şeytan ata da biner, melek yata da biner...

"Şeytan, atını mahmuzlamış giderken Don Kişot bağırmış;

- Bir dakika bekle. Sana son bir soru daha soracağım, ondan sonra ne cehenneme gidersen git.

Şeytan, atının dizginlerini çeker;

- Sor bakalım, der alaycı bir sesle, ama lafı uzatma işim acele.

- Ormanda savaş naraları atanlar senin adamların mıydı?

- Elbette. Benim adamlarım çoktur!

- İyi ama Magripliler gibi 'Allah, Allah!' diye bağırıyorlardı?

- Ne sandın ya! ‘Şeytan, Şeytan!’ diye mi bağıracaklardı?

Bizim işimiz bu;

Aldatmak, daima aldatmak!"

 

Allah "Allah ile aldatanlardan" muhafaza buyursun..

Fıkrada geçen şeytan gibi Basın karşısına geç İyi Partinin menfaatleri için, teşkilatlarımızın menfaatleri için, biz kurumsalız bir tüzüğümüz var ve tüzük neyi emrediyorsa onu yaparız. Sonra masanın önüne geç biz ne dersek onu yazarız.

 

BİRDAKİ YAZIMIZDA İLÇELERİN SEÇİM ÇALIŞMALARINDA GİDERLER NASIL KARŞILANACAK ONLARI KONUŞACAĞIZ..

 

 





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Sizin İçin Yenileniyoruz. Sitemizi Nasıl Buldunuz


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI