Bugun...


Selin Esen Güneş

facebook-paylas
Aydın İYİ Partide Çarşı Karışık
Tarih: 15-02-2024 12:16:00 Güncelleme: 15-02-2024 12:16:00



İYİ Parti Genel Başkanı sayın Meral Akşener 15.02.2024 günü bugün Aydın'a gelerek açılış ve saat:16.00 da Atatürk kapalı spor salonunda Aydın Büyük Şehir ve  Belediye başkan adaylarını açıklayacakmış.

İyi Partili olarak muhakkak orada olacağız amma yola çıkışımız olan ÖZÜ BAŞIMIZA OLACAKSA ve açıklanan adayların İyi Partinin öz evlatları açıklanacaksa her daim partimizin yanındayız.

Bugün yapılacak açıklamada da umuyoruz ki CHP Kuşadası Belediye Başkan Aday adayı olup adaylığı süresince özellikle 06 Ocak'ta sosyal medyasından yazmış olduğu açıklamada ‘’ Siyasi bilincimin oluştuğu ilk günden bu yana üyesi olmaktan onur duyduğum Partim CHP’nin bir neferi olarak, Partim için çalışma onurunu hep taşıdım, bundan sonra da taşıyacağım. Bugün bazı yerel medya sitelerinde hakkımda çıkan “Başka partiden aday olacak” türü tamamen yalan, asılsız haberleri şiddetle kınıyorum. Bu iftirayı şahsıma bir saldırı olarak düşünüyor ve hukuken de gereğinin yapılacağını beyan ediyorum. Kuşadası’na asla yakıştıramadığım kin, nefret, iftira ile yürütülen mücadelelerden hep uzak durdum. Yaşamım boyunca sürekli sakındığım belden aşağı bu siyaset modeline beni çekmek isteyenler elbet başarılı olamayacaklardır, buna hiç kimsenin şüphesi olmasın. Biz bugüne kadar sokaklarda, halkımızın içinde alnımızın akıyla dolaştık, tek amacımız en ufak bir şüphe olmaksızın yine alnımızın akıyla dolaşmaktır. Sizi hiç utandırmayan evladınız yarınlarda da sizi asla utandırmayacaktır. (ALINTIDIR.)

  
Bunun üzerine ne yazık ki tam bir ay sonra 06 Şubat’ta  Aday gösterilmeyince  ‘’ Bugüne kadar, “Cumhuriyetçilik”, “Halkçılık”, “Milliyetçilik”, “Lâiklik”, “Devletçilik” ve “Devrimcilik” ilkeleri ile CHP çatısı altında siyaset yaptım. Bu ilkeler doğrultusunda, Atatürk’ün kurduğu bu partinin her kademesinde büyük bir gururla görev yaptım. Ancak gelinen noktada, üzülerek görüyorum ki, CHP Atatürk’ün çizdiği yoldan ayrılmış, yıkmak istediği düzenin ikizi haline gelmiştir. Halkçılığı ötekileştirirken rantçı anlayışı ödüllendiren, demokrasi mücadelesi adı altında “tek adam” rejiminin kusursuz bir kopyası haline dönüşen CHP’nin bu yönetim biçimi ve bu anlayışla iktidar olması ne yazık ki imkansız duruma düşmüştür. Siyasi mücadelemi yine Atatürk’ün çizdiği ilkeler doğrultusunda sürdürebilmek adına CHP üyeliğinden istifa ediyorum. (ALINTIDIR.)


İstifadan yaklaşık 5 gün sonra İyi Parti saflarına katılmış ve 4 gün sonra yani 15.02.2024 tarihinde de Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener Aydın’a gelerek bu şahsı Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak elini kaldıracağı artık kesin gibi gözüküyor. Peki Bizim İyi Partili Öz evlatlarımız olan gençlerimize adaylık sırası ne zaman gelecek yaklaşık olarak 4 aydır İlçe ilçe, Mahalle mahalle, Stk Stk dolaşan resmi başvuruda bulunmuş Divan Başkanlığı ve yönetimlerde bulunmuş AV. Bekir AYDIN ve GİK. Yedek Üyesi Üyesi Gülizar ŞENGÜL PEÇEN Hanım’ın suçu, CHP’li olup CHP’den istifa ederek gelmedikleri için mi?

Buna kim karar veriyor Ankara’mı yoksa iki kişimi ? 

Aynı sıkıntı Ankarada yaşantı AKP eski İlçe başkanı aday gösterilmesine tepki olunca İl Başkanı görevden alındı. sorun çözüldü...


Bizim konumuz yerel, Açıklanan diğer adaylar Sultanhisar, Bozdoğan, Didim, Karpuzlu bu ilçenin adayları  kurucu ilçe başkanları yada kurucular  ve 7 yıldır Partinin içindeler. Efeler, Karacasu, Söke, Kuşadası, Nazilli, Köşk bu ilçenin adayları ne zaman partiye kayıt olmuşlar , ne kadar hizmet etmişler. Aydının güzel bier sözü vardır  "Daha yaptıkları tuvalet kanazilasyona ulaşmadı". derler.

Hesap ortada ayın 11 inde üye ol 15 inde aday, Ne alaa memleket. ÖZÜ BAŞIMIZA derken kendi çocuklarımız ile çıkalım dedik. Kazanacak aday derken Partiye emek verenlerle dedik. 

Bir önemli konu da  bu transferler seçimi kazandı diyelim Partide kalacaklarmı, 40 yıllık partilerini bırakıp gelen İYİ partide ne kadar kalır. Önümüzde Nazilli, İncirliova örnekleri var.


Ayın 20 sine kadar adaylar ve Meclis üyeleri belirlenip İlçe seçim kurullarına teslim edilecek peki Meclis üyelerini kim tespit edecek Tüzük gereği İlçe yönetimlerimi yoksa ortada dolaşan dedi kodular da olduğu gibi Aydını ve siyasetini tanımayan Milletvekili, İl Başkanı ve Belediye Başkan adayları mı  ? dedi kodu boşuna çıkmaz özellikle balkonda konuşulmaz.

ATEŞ OLMAYAN YERDEN DUMAN ÇIKMAZ. 


Aklımda deli sorular var. Kulis bilgilerine göre esas sıkıntı Meclis üyelikleri sıralamasında çıkacak. Sıralama İlçe Başkanlığı diyecek bu yetki bizim biz yapacağız, İl Başkanı diyecek 6 aydır atamamı yaptırmak için uğraştım benim dediklerim söz verdiklerim olacak , Vekil diyecek olmaz ben seni atattırdım atanırken ne söz verdin benim istediklerim yazılacak diyecek. Aday diyecek ki hele bir durun Ben mevcut partimden istifa ederken size söyledim ve gelirken bazı kişilere de söz vererek istifa ettirip onları da getirdim benim dediğim olacak. Bizim GARA GÖZLÜ KUZULARIMIZ yine arkalara gidecek sonuçta ne olur mu dersiniz  söyleyeyim üç kişi İyi Parti’yi Aydın’da çöp ederler ve 1 Nisan’da da Vekil der ben Meclise Ankara’ya gidiyorum İl yönetimi çalışmadı der. İl Başkanı çıkar İlçeler çalışmadı der. Adaylar ise zaten bunlarla olmayacağı belliydi deyip istifa edip giderler.

Olan kime olur biliyor musunuz Gerçekten İyi Partiye gönül vermiş canla başla çalışanlara olur. Çünkü 7 yıldır Partinin önünden geçmeyenlerin çoğu aday olmuş. 

Kulis bilgilerine göre sanırım Adaylar kesinleşip İlçe Seçim kuruluna teslim edildikten sonra büyük bir istifa furyası başlayacak gibi.
Kulis bilgilerine göre Atamalı yönetim 21.12.2024 günü Kongrede seçilen yönetim Milletvekili ve Atamalı İl Başkanının üstün gayret ve cabaları neticesinde Tüzükte yazmayan ve mesnetsiz uydurulmuş bir sebep ile görevden el çektirilmiş ve şuan ki mevcut il başkanı yeni yönetimi kurmak amacıyla atanmıştır. 

 Siyaset hiçbir zaman Atama ile yönetilemez , siz hiç atamalı bir Milletvekili gördünüz mü ? göremezsiniz çünkü  siyasi partiler kanunu buna müsaade etmez . Atamalı İl Başkanı olur ama kanuna göre atamalı başkanın tek bir görevi vardır 45 gün içerisinde o ili kongreye götürerek yeni yönetimi belirlemektir. Kısaca buna KAYYUM da diyebiliriz ki İl Başkanı değil 45 günde İl Başkanlığına götürmeyi 45 günde yönetim belirlenememiş ve yönetimde yaklaşık 15-20 kişinin daha önceden istifa ettiği ve tekrar yönetime girmek için geri dönüş müracaatı yaptıkları, buraya kadar normal ancak tüzük gereği istifadan tekrar üye olanları İlçe yönetimi kabul yada red ediyor ve sonucu il başkanlığına gönderiyor. İl yönetim kurulu son noktayı koyuyor red yada evet, peki bu süre zarfında yönetim oluşmadığı için bu kararı hangi yönetim verdi , üyelikler onayladı? Mevcut il yönetimi ve divan bu arkadaşlarla oluşturulabilmiş.  

Aslında bu yapılan yapıldı ise suçtur ve  görevden alınma sebebi olmalıdır. DERHAL GÖREVDEN ALINMALIDIR.

Yine bir kulis bilgisi ve bu bilgileri dikkate alırsınız yada almazsınız Başta söylendiği gibi ÖZÜ BAŞIMIZA adaylar ile gidilsin. Efeler Belediye başkanlığı için aday olan Efeleri heyacanlandıran Orkan Pehlivan'ı mağdur ettiniz. Aday Aydın için güçlü kabul edilebilir tecrübeli bir siyasetci. Ama Büyükşehir’ e yakışan aday bellidir AV. BEKİR AYDIN VE GİK. YEDEK ÜYESİ GÜLİZAR ŞENGÜL PEÇEN ‘ dir. Emekleri ortadadır. Kuşadası siyasetinde başarısı ortada bir adayı açıklayarak Aydına yazık etmeyin.

Bu iki değerli adayımıza İlçe Belediye Başkan adaylığı hatta Belediye Meçlis üyelikleri teklif edildiği duyumları geliyor bu daha da üzücü bu değerleri harçamayın. Keşke aday belirlerken Aydınlılara sorsaydınız. En azından anket yaptırsaydınız. Bu gençler İYİ partinin gelecekleridir. Yazık etmeyin. 

İthal aday her zaman oy getirmez oy kaybettirir. Yine bir kulis bilgisi En büyük sıkıntı ise Efelerde yaşanacağı kesin Mevcut Belediye Başkan adayı ile beraber 5 meclis üyesi de partisinden istifa ederek geldiler ve aday müracaatında bulunmuşlar. Şimdi sıralama neye göre yapılacak gelenlere göre mi yoksa hizmet edenlere göre mi ? Bekleyip göreceğiz.

İYİ Partide Çarşı Karışacak...

 





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Sizin İçin Yenileniyoruz. Sitemizi Nasıl Buldunuz


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI