Bugun...


Selin Esen Güneş

facebook-paylas
Siyasette yer almak için örgütçü olmak ,emek vermenin çok kıymeti olmadığı milyon dolarların havalarda uçtuğu bir garip dönem yaşıyoruz.
Tarih: 14-01-2024 20:30:00 Güncelleme: 14-01-2024 20:30:00


. YEREL SEÇİMLER VE  AYDIN’ DA SİYASET

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde Aydın’da Cumhur İttifakı ve Chp de adaylar yavaş yavaş belli olmaya başladı.  Cumhur İttifakının Aydın’da Büyükşehir Belediye Başkan Adayı 2014 ve 2019 Yerel seçimlerde aday olan ve iki kez Çerçioğluna karşı kaybeden Ak Parti Aydın Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş oldu.

Efeler Belediye Başkanlığı İttifak anlaşmasıyla MHP’ye bırakıldı adayı Burak Pehlivan Oldu. Burak Pehlivan 2019 yılında Mhp İl Başkanı iken zamanın İYİ Partili İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya hakkında "Asker karısı gibi ağlıyor" ifadesini kullandıktan sonra MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın konuyla ilgili olarak "MHP Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan yapmış olduğu basın açıklaması sırasında kullanmış olduğu ifadeler sonucu halkımızı ve toplumumuzun farklı kesimlerini rahatsız eden sözleri nedeniyle il başkanlığı görevinden alınmıştır" açıklaması yapmış , daha sonra Burak Pehlivan yapılan genel kurultayda MHP MYK üyesi olarak seçilmiştir.  Ama söz ağızdan çıkmış oldu.  Bu süreçte sık sık gündeme gelecek. Ticari faaliyetlerde konuşulacak…

              Germencik Belediye Başkan Adayı Halit Germen , Karacasu Belediye Başkan Adayı ve Mevcut Başkan  Mehmet Erikmen , Söke Belediye Başkan Adayı 27 nci Dönem Akp Aydın Milletvekili olan Metin Yavuz’un kardeşi Tekin Yavuz MHP’ den Belediye Başkan Adayı olmuşlardır.

              Diğer ilçeler için Cumhur İttifakının çalışmaları hala devam etmektedir.

              04-05 Kasım 2023 tarihinde yapılan CHP 38. Olağan kongresinde değişim olmuş ve Özgür Özel Chp’nin yeni Genel Başkanı olarak seçilmiştir. 30 Kasım 2023 tarihinde CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i İYİ Parti Genel Merkezi’nde ziyaret ederek yerel seçimler için işbirliği teklif etmiş ve İyi Parti Genel Başkanı bu teklifi 04 Aralık 2023 tarihinde yapacakları GİK toplantısında değerlendireceklerini ve çıkan sonuca göre cevap verileceğini bildirmiştir. 04 Aralık 2023 tarihinde toplanan Genel İdare Kurulu'nda, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in yerel seçimlerde iş birliği teklifi değerlendirilmiş ve yapılan gizli oylamada 14 "evet" oyu çıkarken 35 "hayır" oyu çıkması sonucunda İYİ Parti yerel seçimlere kendi adaylarıyla girme kararı çıkmış ve bu karardan sonra CHP ve İyi Parti Yerel seçimlere kendi adayları ile gireceğinden bu yönde çalışmalara başladılar.

              CHP MYK ‘ da Çıkan kararda Aydın Büyük Şehir Belediye Başkanı Adayı Mevcut Başkan Özlem Çerçioğlu, Buharkent Belediye Başkan adayı Ali Okkalı , Efeler Belediye Başkan adayı Anıl Yetişkin , İncirliova Belediye Başkan adayı Osman Gökmen , Karpuzlu Belediye Başkan adayı Tuğrul Ozan, Koçarlı Belediye Başkan Adayı Özgür Arıcı , Kuşadası Belediye Başkan adayı Mevcut Başkan Ömer Günel , Kuyucak Belediye Başkan adayı  Uğur Doğanca , Nazilli Belediye Başkan adayı Gamze Yolcu Metin , Söke Belediye Başkan adayı  Mevcut Belediye Başkanı Mustafa İberya Arıkan, Yenipazar Belediye Başkan Adayı Malik Ercan ve Bozdoğan Belediye Başkan adayı Mustafa Galip Özel , Çine Belediye Başkan adayı Mevcut Belediye Başkanı  Mehmet Kıvrak ve Sultanhisar Belediye Başkan adayı Mevcut Başkan Osman Yıldırımkaya olmuştur.

              Adaylar açıklandıktan sonra kulislerde yapılan açıklamalara bakıldığında küskünlerin olduğu ve  istifa ettiklerini hep beraber okuduk en önemli açıklamalar ise Efeler Belediye Başkan aday adaylarının yapmış olduğu sosyal medya paylaşımları ‘’  Siyasette yer almak için örgütçü olmak, emek vermenin çok kıymetli olmadığı milyon dolarların havada uçuştuğu iddiaları ile bir garip dönem yaşıyoruz. Herkese günaydın ‘’  oldukça düşündürücü bir söz .

Dolarlar neden havalarda uçuşur . Sizlerin takdirine artık…

1.           İyi Parti 24 Haziran 2024 tarihinde yapılan 3. Olağanüstü kurultayında “ROTAMIZ NET, PUSULAMIZ MİLLET! “  parolasıyla 81 il ve İlçede bulunan 30 büyükşehir belediyesi, 51 il belediyesi, 922 ilçe belediyesi ve 386 belde belediyesi için aday çıkaracaklarını ve SEÇİMLERE ÖZÜ BAŞIMIZA GİDECEĞİZ dendikten sonra İstifalar artmaya başlamış desek de istifalar olduğu kadar bir o kadarda partiye katılımlar olduğunu duyuyoruz. Biz doğrusunu görelim.  2023 yılında Yargıtay’ın açıklamış olduğu Siyasilerin üye sayısına bakıldığında İYİ Parti: 617.513 olduğu 2024 yılında ise bu rakamın 508 bin 578 olduğu buna göre 108.935 kişinin istifa ettiği görülüyor.

2024 yerel seçimlerinde İyi Partinin Aydın’da aday çalışmaları ya yavaştan alınıyor yada kimin ne yapacağı bilinmiyor malum İl Başkanı Recep Taner ‘in Belediye Başkanlığı aday adaylığı için istifasından sonra yaklaşık 45 gün yeni  İl Başkanı belirlenememiş ve 21 Aralık 2023 günü Mevcut yönetim (Madde 49 dan) görevden alınarak yerine 22 Ocak 2023 tarihinde yapılan kongrede Recep Taner’in karşısında yarışa girip kaybeden Ahmet Ertürk atanarak İyi Parti Aydın’da Ertürk dönemi resmen başlamış oldu. Ne yazık ki atamanın üzerinden 25 gün geçmesine rağmen hala yeni yönetim oluşturulup kamuoyu ile paylaşılamadı. Madde 49’ dan görevden alınan ( yani parti aleyhine çalışmaktan) Yeni yönetimin oluşturulması görev dağılımında istifa edenlerin ikna edilmeye çalışıldığı parti kulislerinde dillendiriliyor. Bşarısız parti aleyhinde çalışmaktan hatta görev ihmalinden görevden alınan kişilerin  tekrar görevde yer alacağının söylenmesi ne kadar doğru, ne kadar etik. Partiden istifa eden zehir zemberek açıklamalarda bulunan kişiler şimdi apar topar üye yapılıp yönetim oluşturulmaya çalışılıyor. İsimleri istifa tarihleri üyelik müracatları istendiğinde verebilirim. Sayi, Bu kişiler neden istifa ettiler ve niçin tekrar dönmek istiyorlar. Yönetimde görev alabilmek için Parti üyesi olma şartı yok mu ? Sizler daha yönetim oluşturmadan istifa edenleri nasıl üye yapmayı düşünüyorsunuz, yönetime yazıp , kendi kendilerinin dönüşünü mü onaylayacaklar. Uzun lafın kısası resmi nikah dururken imam nikahı ile mi yönetime devam edecekler. Sizler bunlarla ilgilenirken aday belirleme ve seçim çalışması nasıl yapılacak merak etmiyor da değiliz. Bekleyip göreceğiz. Detaylarını sizlerle bu sayfadan paylaşacağım…

Aday çalışmalarına gelince İyi Parti Kuşadası Belediye Başkan adayı olarak Deva Partisi İl Başkanlığından istifa ederek kadrosu ile birlikte İyi Parti saflarına katılan Av. Behçet alp oldu. Karacasu Belediye Başkan adayı 2021 yılında Karacasu Belediye Başkanlığından istifa eden ve yine MHP den istifa edip İyi Partiye katılan Zeki İnal oldu. Sultanhisar Belediye Başkan adayı Kurucu ilçe Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan vekili Cihan Demirel oldu. Diğer ilçelerde daha açıklanan bir aday bulunmamakta ancak Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Av. Bekir Aydın ve Gülizar Şengül Peçen hanımefendi aday adaylıklarını açıkladılar. Sahada ciddi çalışma içerisindeler ve halktaada karşılık buluyorlar. Üçüncü yolda var diyorlar.  Efeler ilçesinde İl Başkanlığından istifa eden Recep Taner usulsüzlüklere kızıp adaylıktan çekildi. Efelerde Dr. Orkan Pehlivan aday olduklarını açıklamasından bu yana 4 aydır sahada çalışmalarına devam ediyor. Efelerde tek Aday ama açıklanmadı. Sanki orada o işte dolar ve milyonlar muhabbeti pis kokular geliyor. 40 yıllık partisini terk edeni aday yapmaya çalışan bir ekip var sanki.  Ne bekleniyor bilemiyoruz ama İyi Parti Aydın’da büyük bir karmaşanın olduğu kulislere yansımakta. Alınan kulis bilgilerinde ;

İyi Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’in 25 Ekim 2017 tarihinde İyi Partinin kuruluş konuşma metninde  “Genel merkezin seçimle gelen hiçbir kademeyi görevden alma yetkisi olmayacaktır. Yargı kararları hariç seçimle gelen seçimle gidecektir.” Demesine rağmen İYİ Parti Aydın İl Yönetim Kurulu, demokratik bir kongrede delegenin oyu ile seçilmiştir. Genel Seçimlerde üye bazlı temayül Yoklamasına katılmadan Genel merkez kontenjan adayı olarak Aydın Milletvekili seçilen Sivaslı Ömer Karakaş’ın, Belediye  seçimlerine  3 ay gibi kısa bir süre kala İl Yönetimini görevden aldırarak teşkilatı dizayn etme çabası sonucu Aydın’da yerel seçimde İyi Parti ne kadar başarılı olacak hep birlikte göreceğiz. Sonucuna sebep olanlar istifa edecek mi ?

              Kulislerde dolaşan bilgilere göre 10 Ocak 2024 tarihinde Gazeteciler cemiyetine yapılan bir ziyarette bir gazetecinin ‘’Atay'ın İYİ Parti'den Efeler Belediye Başkan Adayı olma ihtimali sorusuna cevap veren Ertürk, "Mehmet Fatih Atay'ı düşünebiliriz. Bir kaç tane aday varsa genel merkez tarafından anket yapılarak sağlıklı sonuca ulaşabilirsiniz. Ben özellikle anket yapılmasını istiyorum. Fatih Atay ankete eklenebilir" demesi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Gülizar Şengül Peçen’in karşı çıkması ne kadar doğru. Eğer bu söylemler doğru ise “ Özü Başımıza ‘” sizce ne anlama geliyor. Genel seçimlerden sonra hep kendi adaylarımız ile gireceğiz , kazanacak adaylar ile gireceğiz denmesine rağmen Parti’nin kurucuları nerede birileri Beni Ne Aklar istedi , Ne kurtlar istedi, Ne İyiler istedi derken sizden mi bahsediyordu. Ahmet Ertürk de bu proje içinmi atandı. ?

              Efeler Belediye Başkanı Chp’den istifası sonrasında Büyükşehir ve efeler arasında basın yoluyla yapılan iddialar hiç araştırıldı mı? Bu şekil ithamlar varken sizler bunu nasıl kabul ediyorsunuz. Kendi öz evlatlarınız 4 aydır sahadalar ama hiçbir yerde isimlerini anmıyorsunuz sebebi nedir.

              Meclis üyeliklerine gelince 5 yıldır meclis üyeliği yapanların şimdiye kadar yapmış olduğu projeler ve hayata geçen projeleri var mı ? Partiye 5 yıldır hiç uğramışlarmı? araştırdınız mı varsa kamuoyu ile paylaşın yoksa tekrar müracaatlarını kabul etmeyiniz özellikle basında olumsuz haberler çıkanları gözardı etmeyiniz. https://www.aydinpost.com/efeler-belediyesinde-satilan-koy-tasinmazlarini-kimler-aliyor bu haberdeki meclis üyesi şimdiye kadar bu habere karşı bir açıklama yapmış mı ? yada yalanladı mı?   Bunları kamuoyu ile paylaşın .

Efeler Belediye Başkan aday adaylarının yapmış olduğu sosyal medya paylaşımları ‘’  Siyasette yer almak için örgütçü olmak, emek vermenin çok kıymetli olmadığı milyon dolarların havada uçuştuğu bir garip dönem yaşıyoruz. Herkese günaydın ‘’

Antalya'nın Kemer ilçesinde İYİ Parti'den belediye başkan aday adayı olan, ancak adaylığı henüz açıklanmayan eski Tekirova Belediye Başkanı Yusuf Üras’ın "Başka partiden aday olamayanlar bu partide pazarlık masasına oturtulup ihale yapılmaktadır. Biz de bu ihaleye girmiyoruz ve girmeyeceğiz de, biz adaylığı satın almayacağız" şeklinde konuşma yapması insanın aklını karıştırmaktadır ve bu sadece bizim değil İyi Parti’ye gönül verenlerinde aklını karıştırmakta. Bu şekil adaylar Özü Başımıza değil de Başka partiden aday olamayanlar aday yapıldığı takdirde tabanda kopmalar olacağı ve istifaların çoğalacağı tahmin edilmelidir.

              Seçime son 2 ay kalmışken bırakın Başka partiden aday olamayanların peşinden koşmayı 4 aydır sahalarda ter akıtanları açıklayın en azından  Özü Başımıza diyerek kendi adaylarınızla girin . Yıllarca parti üyeliği yapmış insanlar ile bugün gelip partiye sırf başkan adayı olmak için üye olan ve ertesi gün adaylığı açıklanan insanlar ile değil İyi Parti için ilçe ilçe, mahalle mahalle, esnafları gezen pazarları dolaşan Gençleriniz ile yol yürüyün. Bugün Başka partiden aday olamayanlar sizin sayenizde kazanırlarsa 3-5 ay sonra basında duyarsınız İyi Partili belediye başkanı yuvasına döndü ve birde açıklama yapar Ben zaten ev sahibiydim. Bir yere gitmedim tekrar yuvama döndüm diye. Neymiş efendim anket çalışması yapılacak kim çok oy alırsa adayımız o olacak anket sonucu bellidir kim fazla verirse o çıkar bu kadar basit.





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Sizin İçin Yenileniyoruz. Sitemizi Nasıl Buldunuz


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI