Bugun...


Selin Esen Güneş

facebook-paylas
İYİ PARTİ'YE OPERASYONMU ÇEKİLİYOR!
Tarih: 15-12-2023 12:27:00 Güncelleme: 15-12-2023 14:43:00


İyi Parti 24 Haziran 2024 tarihinde yapılan 3. Olağanüstü kurultayında “ROTAMIZ NET, PUSULAMIZ MİLLET! “  parolasıyla 81 il ve İlçede bulunan 30 büyükşehir belediyesi, 51 il belediyesi ,922 ilçe belediyesi ve 386 belde belediyesi için aday çıkaracaklarını açıkladı.

13 Eylül 2024 günü yapılan Genel İdare Kurulu toplantısı sonrası partiden yapılan açıklamada “ 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlerde Türkiye genelinde 81 il ve ilçelerinde partimizin kendi adaylarının, teşkilatlarımızın görüşlerinin yanı sıra; her seçim çevresinde aday adaylarımıza yönelik halkın eğilim ve tercihlerinin dikkate alınarak tespit edilmesine karar verilmiş olup, sürecin yönetiminde parti başkanlık divanımız yetkilendirilmiştir.”

Parti seçimlere " Hür ve Müstakil" girme Kararı çıkarak illere bildirilmiş ve yerel seçimlerde aday olacak yönetimlerdeki üyelerin ise önce  1 Ekim 2023 tarihi itibarı ile daha sonra ise 01 Kasım 2023 tarihine kadar  istifa etmeleri istenmiş ve bu tarihte aday adayı olmak isteyen il ve ilçe yöneticileri yönetimlerden istifa etmişlerdir 

 

04-05 Kasım 2023 tarihinde yapılan CHP 38. Olağan kongresinde değişim olmuş ve Özgür Özel Chp’nin yeni Genel Başkanı olarak seçilmiştir.

30 Kasım 2023 tarihinde CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i İYİ Parti Genel Merkezi’nde ziyaret ederek yerel seçimler için işbirliği teklif etmiş ve İyi Parti Genel Başkanı bu teklifi 04 Aralık 2023 tarihinde yapacakları GİK toplantısında değerlendireceklerini ve çıkan sonuca göre cevap verileceğini bildirmiştir.

04 Aralık 2023 tarihinde genel merkez ek binasında toplanan Genel İdare Kurulu'nda, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in yerel seçimlerde iş birliği teklifi değerlendirilmiş ve yapılan gizli oylamada 14 "evet" oyu çıkarken 35 "hayır" oyu çıkması sonucunda İYİ Parti de yerel seçimlere kendi adaylarıyla girme kararı çıkmıştır.

Bu karar sonrası "Hür ve Müstakil girme kararının bu yerel seçimler için uygun olmadığı düşüncesiyle Yerel seçimde iş birliği isteyenler tek tek partiden istifa etmeye başlamışlardır. İstifa edenlerin içerisinde maalesef Milletvekili, Kurucular ve Genel idare kurulu üyeleri de bulunmaktadır.

GELELİM AYDIN İLİNE , BULMACA GİBİ YUKARIDAN AŞAĞI 18 HARF ;

İL BAŞKANI KİM OLACAK ?

Aydın İyi Parti 14 Mayıs genel seçimlerinde 1 milletvekili çıkararak Meclis’te yerini almış ve genel olarak da 13.26 oy oranı ile de Aydın’da 3 ncü parti olmuştur.  31 Mart 2024 günü yapılacak seçimler nedeniyle Aday ve aday adayı olacak İl ve İlçe yönetimindeki yöneticiler prosedure uygun istifa etmiş ve bu istifaların içinde, Efeler ilçe başkanı İlhan Adıyaman adaylık düşüncesyile istifa etmiş, ildede İl Başkanı Recep Taner, ve başkan yardımcıları, kadın kolları başkanı,  Efeler Belediye Başkan aday adayı ve Meçlis üyesi olmak için istifa etmiştir.

Bu istifalarda yerel seçimlere 4 ay gibi kısa bir süre kalmışken, İl Başkanı Recep Taner’de istifa ettiğinden İl Başkanlığında bir Boşalma olmuştur ve yaklaşık 45 gündür bir başkan belirlenememiştiri

Peki neden belirlenememiştir. 

PARTİ TÜZÜKLERİNE BAKALIM ;

MHP  MADDE 35- İşten el çektirme dışında bir sebeple il veya ilçe başkanlığının boşalması hâlinde, ilgili kurul yedekleriyle tam sayıya, bu mümkün olmadığı takdirde, karar yeter sayısına tamamlandıktan sonra, üye tam sayısının salt çoğunluğu ile kendi 58 aralarından birini yeni başkan olarak seçerler. Seçilen yeni başkan, gerek görülmesi hâlinde aynı usul ve esaslarla değiştirilebilir.

CHP MADDE 24 - İl ve ilçe başkanlığı boşaldığında, olağan kongreye kadar görev yapmak üzere yenisi, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ya da partililer arasından, il ve ilçe yönetim kurulunun üye tam sayısının salt çoğunluğuyla ve geciktirilmeden seçilir.

İYİ PARTİ MADDE 26- Ölüm, istifa veya parti üyeliğinin düşmesi nedeniyle başkanlığın boşalması hallerinde, yönetim kurulu tarafından, yönetim kurulu üyeleri veya parti üyeleri arasından yeni bir başkan gizli oyla seçilir. 

İYİ Parti Aydın İl Başkanı Recep Taner’in Efeler Belediye Başkan aday adaylığı için görevinden istifasının ardından yeni il başkanını belirlemek için Tüzük gereği İl yönetimi 07 Kasım 2023 günü İl Başkan Vekili Sadettin Yabaş başkanlığında toplanmış ve yapılan oylama sonucunda Sadettin yabaş ile Efeler İlçe Başkanı ve Meclis üyesi  İlhan Adıyaman 18 ‘er oy  eşit almasının ardından 15 Kasım Çarşamba günü İYİ Parti Genel Merkezi’ne giderek, parti yöneticileriyle görüşme gerçekleştirmelerine rağmen  bugüne kadar bir sonuç alınamamıştır.

Bugüne kadar sonuç alınamamasının sebebi nedir?

Demokrasiden bahsedenler Partilerin Anayasası olan Tüzük kurallarını neden işletmiyorlar?

Siyasi Parti tüzükleri 2820 Sayılı Siyasi Partiler kanununa aykırı yazılamayacağından tüm parti tüzükleri benzerlik göstermektedir. Parti tüzükleri böyle iken İl Başkanlığı seçimi neden yapılmamaktadır? Yapılmamasının sebebi kimdir?

Yerel Seçimlere 4 ay gibi kısa bir süre kalmışken bunun sorumluğu kimdedir? 

Söylendiği gibi İyi Parti Milletvekili Yönetimi istemediği, bunun için görevden el çektireceği ve kendisinin dizayn edeceği bir kadro mu kurmak istiyor ? Sivaslı olup Aydından seçilen Vekilin, eski milletvekili adayları ile yemekte buluşarak bazılarına il başkanlığı teklifi götürdüğü dillendirilmişti. 

BAŞARISIZLIĞIN FATURASINI BİRİLERİ ÖDER!

Yapmayın Beyler burası AYDIN ÇUKURU yarın meydana gelecek başarısızlıkta o sorumluluğu taşıyabilecek misiniz?

Son zamanlarda Aydın  yerel basınlarda çıkan haberlerde  “ Aydın’da il başkanı belli oluyor , belli oldu, atama yapıldı yazı il yönetimine teslim edildi …vb gibi “ haberler servis ediliyor, çıkan haberlerle ilgili yetkililerden  herhangi bir açıklama yapılmamaktadır ki siyasetten anlayan bir kişi atama yapılabilmesi için öncelikle mevcut yönetimin görevden el çektirilmesi gerekir ki buda neye göre el çektirilecek ve İyi Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’in 25 Ekim 2017 tarihinde İyi Partinin kuruluş konuşma metninde  “Genel merkezin seçimle gelen hiçbir kademeyi görevden alma yetkisi olmayacaktır. Yargı kararları hariç seçimle gelen seçimle gidecektir.” Sözü açıkça birileri istedi diye kimsenin görevden alınmayacağı belirtilmiştir.

UZUN LAFIN KISASI ;

Seçime 4 ay kalmışken kimse Delegenin oyları ile yönetime gelen kişileri nasıl görevden aldırır ve istediğimiz kişi atama yaptırırız derdine düşmesin, yönetim kendi hür iradesini kullanarak kimi istiyor ise başkanını seçsin başkan olma hevesinde olanlar ise çıksın yönetimin karşısına bu yarışta bende varım adayım desin ve seçilirse Başkan olsun.  04 Aralık 2023 günü yapılan Genel idare kurulunda alınan kararı hatırlayın 'Hür ve müstakil” Bırakın yönetim Hür olarak başkanını seçsin. Bu belirsizlik devam eder ve Atama gelirse ki bu atama 22 Ocak 2023 günü yapılan İl kongresinde  aday olup delegenin güvenini alamayan biri olursa inanıyoruz ki Aydın İyi Partide bölünme ve parçalanmalar olacaktır. Bunun tek sorumlusu ise 45 gündür İl Başkanlığının belirlenmesine engel olan kişiler ve başta Milletvekili  olacaktır. Bu sorumluluğu kabul edenler yarın başarısızlık karşısında İSTİFA edecekler mi bekleyip göreceğiz.

Sosyal medya'da İYİ Partiye Kayyum atanan şahsın Çilingir göndererek anahtarları değiştirmek istemesi gündem oldu... 

Aydın İyi Parti'de il başkanlığı seçiminde yaşanan sıkıntıların kaynağı olarak çok diddi iddialar ortaya atılmaya başlandı.

Seçilmiş yönetime rağmen Atama Kayyum İl Başkanı atamasının ardında Efeler Belediye Belediye başkanı Fatih Atay'ın olduğunu bir İyi Partili dostum kulağıma fısıldadı.

Ertürkün il başkanlığına  atama kararının gazetelere servis edilmesiyle, Fatih Atayın Gelinlik Kız açıklaması aynı zamana gelmesi manidar.

Mevcut Belediye meçlis üyelerinin mevcut başkanla akçeli işleri basında çok konuşulmuştu. Ahmet Ertürk atanarak Fatih Atayın önünü açaçak,mevcut meçlis üyeleri yerlerini garentileyecek. Hasap net ve açık.

Ankara bu işlere ne diyecek o ayrı bir konu...

@meral_aksener, @iyiparti, @fatihportakal, 

 





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Sizin İçin Yenileniyoruz. Sitemizi Nasıl Buldunuz


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI