Bugun...


Kamil Süren

facebook-paylas
SEÇİM Mİ KAZANMAK İSTİYORSUNUZ? ALIN SİZE SEÇİM GÖREVİ!!!!
Tarih: 13-12-2023 13:04:00 Güncelleme: 13-12-2023 13:26:00


 

                   SEÇİM Mİ KAZANMAK İSTİYORSUNUZ? ALIN SİZE SEÇİM GÖREVİ!!!!

                   Herkese saygı ve sevgilerimle bugünün önemli gündem konusunu kaleme alıyorum.

                   İzmir ilinin Organize Sanayi Bölgesi Torbalı ilçesi Subaşı mahallesindeki devasa büyük yatırımlarla kurulan ve hali hazırda hizmet veren yerli ve yabancı sermayeli fabrikaların ulaşım ve yol sorunlarını sizlerle paylaşmak istiyorum. Torbalı ilçesi Subaşı mahallesinde büyük yatırımlara mazhar olan yerli ve yabancı sermayelerle kurulan devasa fabrikalar, üretim faaliyetlerini hızla sürdürmektedir. Yabancı sermayenin özendirildiği, yerli sermayenin yeterli destek alamadığı günümüzde her şeye rağmen ekonomik ve iklime bağlı zor şartlarda üretim faaliyetlerini sürdüren yerli ve yabancı sermayeli firmalar, ülkemize ve bölgemize büyük ekonomik katkı sağlamak için canla başla çalışmayı sürdürmektedirler. Özellikle bu fabrikalarda çalışan binlerce işçiler ailelerinin geçimlerini bu fabrikalarda kazandıkları alın teri haklı kazançlarıyla sağlamaktadırlar. Ayrıca; bölge esnafı, nakliyecisi, kısacası büyük bir kesim bu kazanç paydasından kendisine düşen paydayı kazanarak ailelerinin geçimlerini sağlamakta ve ülke ekonomisine katkı sağlamaktadırlar. Bölgenin kara, deniz, hava ve demiryolu ulaşımına erişimde kolaylık sağlaması nedeniyle yerli ve yabancı yatırımcının tercih nedenlerindendir. Her geçen gün çığ gibi çoğalan binalar, yeni açılan fabrikalara mekan olmaktadır.  Ancak;  bu yerli ve yabancı firmalar öyle bir sorun ile karşı karşıya ki, bu sorunlarına yerel ve ulusal yönetimlerden acilen çözüm getirmelerini istiyorlar.

             

              Nedir bu sorun?

              En büyük sorun; ulaşım, alt yapı ve yol sorunudur. Fabrikalar bölgesine, fabrika servis araçları dışında toplu ulaşım araçlarının bulunmamasıdır. Bölge fabrikalarına gitmek isteyen vatandaşlar mağduriyet yaşamaktadırlar. Alt yapı olmadığından şiddetli yağışların yaşanmasıyla yollar adeta göl veya derelere dönüşmüş, araçların ve vatandaşların büyük mağduriyet yaşamalarına neden olmaktadır. Toplu ulaşım olmaması nedeniyle bölgedeki fabrikalara çalışmak üzere giden vatandaşların sahipsiz köpekler tarafından saldırılarına da sebep olmaktadır. Ayrıca; yolların tesviye ve asfalt yapılmaması nedeniyle köstebek çukurları halini alması fabrikalara personel taşıyan özel araçların, mal taşıyan kamyon ve tır gibi büyük araçların trafikte hareket ve seyir kısıtlamasına yol açmaktadır.  Bazı kamyon ve tır şoförlerinin, bozuk yollar nedeniyle araçlarında hasar masrafı oluşturduğu için bölgeye gelmek istemedikleri, ancak; ekonomik sıkıntılar nedeniyle zorunlu nedenlerle gelmek zorunda kaldıklarını beyan etmişlerdir.  Öyle bir gerçek daha vardır ki; yerli ve yabancı birçok büyük şirketin devasa yatırımlarla bölgemizde hizmet üretmesine rağmen yerel ve ulusal yönetimlerin bölgeye yeterli alt yapı ve yol için yatırım yapmamaları üzüntü ve bir o kadar da utanç vericidir. Her türlü zorluklara rağmen ülkemizde yatırım yapan, ekonomik zenginlik sağlayan, vatandaşa iş istihdamı sağlayan yerli ve yabancı tüm şirketlere teşekkürlerimizi iletiyorum. Dünya’nın her bir yanından ve özellikle uzak doğudan (Japonya, Hindistan gibi ) bölgemize gelip fabrikalar kuran ve bölgeye zenginlik sağlayan firmalara teşekkürlerimizi iletiyoruz.

                Sonuç olarak, bölgemize katma değer sağlayan ve bölgeye zenginlik sağlayan firmaların bu çalışmalarına ilgili yönetimlerinde duyarsız kalmamalarını ve acilen bölgeye gerekli yatırımların sağlanmasını bekliyoruz. Saygılarımla

 





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Sizin İçin Yenileniyoruz. Sitemizi Nasıl Buldunuz


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI